Padah Kapitalisme II

Allah berfirman yang bermaksud “Allah memusnahkan riba dan menyuburkan sedekah, Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang tetap dalam kekafiran, dan selalu berbuat dosa.” (al Baqarah : 276)

Saya berpeluang menonton sebahagian aksi ‘kurang ajar’ Shimon Perez dalam Forum Ekonomi Dunia di Davos. Ia jelas berat sebelah dan terlalu berpihak.

Namun ianya tidak menghairankan kerana dunia kini sememangnya dihimpit dengan situasi ‘ekstrim ganas’ tetapi dilihat sebagai usaha mempertahankan diri. Dengan kata lain Israel ‘si pembuli’ teus diangkat sebagai ‘hero’ sementara yang dibuli rakyat Gaza,Palestin terus diganyang dan dianggap ‘terrorist’.

Inilah ‘cerita’ kapitalisme. Yang punya kekayaan dan menguasai ekonomi akan terus dapat menguasai bukan hanya pasaran bahkan hingga ke pemikiran yang realistik boleh diubah kepada tidak ‘signifikan’.

Yahudi menguasai ekonomi dunia dan ini juga adalah satu ‘penaklukan’ atau dasar imperialisme moden yang berlaku kini.

Lihatlah dengan apa yang kita :
i. pakai
ii. makan
iii. minum
iv. fikir
v. cakap

Jika kita telitikan satu persatu, kesemuanya ada pengaruh kapitalisme. Tidak terkecuali diri saya. Ini kerana kita telah lama dijajah dengan dasar kepitalisme dan imperialisme mereka (yahudi).

Siapakah yang memperkenalkan ‘riba’ / interest dalam pasaran? Sedangkan mereka (yahudi) tidak membenarkan ‘riba’ dilakukan sesama mereka.

Jelas, ini semua adalah mainan mereka (yahudi) dalam dasar kapitalisme dan imperialisme.Padah!!!

Harus diingat, dalam kita yakin dengan janji-janji Allah S.W.T melalui sabda Nabi Muhammad S.A.W iaitu kemenangan akan berpihak kepada Islam sehinggakan batu dan pokok-pokok akan memberitahu yahudi yang berselindung dibaliknya. Namun, adakah wajar kita berdiam diri?

Advertisements

Apa dalam minda anda?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s